De mensen aan de lijn zo snel mogelijk uit de brand helpen Patrick, Technische Dienst

De Technische Dienst houdt zich voornamelijk bezig met interventies bij technische problemen aan de productielijnen of kookinstallaties, in de gevallen dat het probleem niet opgelost kan worden door de lijnverantwoordelijken of brigadiers. De lijnen draaien niet continue. Tijdens stilstanden en vakanties doen wij op deze lijnen ook aan preventief onderhoud.

Naast deze werkzaamheden vormen ook de ‘kaizen’ een belangrijk onderdeel van onze job. Dit zijn kleine verbeteringsprojecten, uitgevoerd door lijnverantwoordelijken of technici of via een samenwerking van beide. Dit kan gaan van verbeteringen aan de lijn tot ergonomie, en kunnen heel kleine maar ook grotere ingrepen zijn.

Elke technieker is peter van minstens twee lijnen. In totaal zijn er dertien productielijnen en meerdere kookinstallaties. Ikzelf ben dit jaar peter van lijn vier en de “Bartelt”. Peter zijn wil zeggen dat wij voor de meeste kaizens op deze lijnen ook de uitvoerder zijn en tevens ook het preventieve onderhoud van deze lijnen toegewezen krijgen.

In totaal werken wij met veertien personen in de technische dienst waarvan tien arbeiders en vier bedienden. Onze planning gebeurt van dag tot dag. Voor zover dit mogelijk is natuurlijk, want bij een grote panne vervalt die planning.

Ik werk graag bij Campbell’s. Tijdens de middag kunnen we lekker eten en blijft er meestal nog even tijd over om te ontspannen in de recreatieruimte. Ik doe mijn job graag en ik bepaal voor een deel zelf de manier waarop. Mijn uitdaging is mijn werk zo goed mogelijk te doen en de mensen aan de lijn zo snel mogelijk uit de brand te helpen. Kortom: een efficiënte en veilige werkomgeving creëren.